Verkeersexamen

praktijk verkeersexamen | Veilig Verkeer Nederland

Verkeersexamen

Veilig Verkeer Nederland Ede organiseert de verkeersexamens voor de basisscholen in de gemeente Ede. Met het schriftelijk examen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. Maar verkeer leer je niet alleen uit een boekje. Verkeer is vooral praktijk. Dit praktisch Verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen in het echte verkeer.

Het praktisch Verkeersexamen wordt vanaf school getoetst. Dus de leerlingen fietsen een route door hun eigen omgeving. In de weken voor het examen hebben de kinderen, met hun ouders, de route kunnen oefenen. Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. Alleen met een goedgekeurde fiets mogen zij aan het examen deelnemen. De plaatselijk, erkende fietsenmakers zijn bereid gevonden om de fietscontroles te verzorgen. Zo maken we de kinderen en hun ouders ook bewust van het belang van een veilige fiets.

Na het praktisch Verkeersexamen zal VVN-Ede zelf de controlelijsten evalueren en deze met de leerlingen bespreken. De leerlingen krijgen na afloop direct de uitslag te horen.

Verkeers-examens 2015

                    - Schriftelijk 16 april 2015
                    - Praktijk (mei/juni 2015)

Klik hier om je persoonlijke account aan te maken voor de verkeersexamens van 2015.